• Agenția noastră este licențiată conform legilor și reglementărilor Republicii Algeriene, având sediul la In Salah, în Algeria.
 • În vederea obținerii vizei turistice și a permisiunii de a călători în sudul țării, în baza rezervării unui tur cu noi vă vom trimite un document oficial de confirmare a serviciilor. Acest document nu ține loc de viză și noi nu putem face solicitarea de viză sau achita contravaloarea acesteia în numele dumneavoastră. Viza se obține de la Ambasada Algeriei la București.
 • Pe teritoriul Algeriei există zone sau drumuri unde nu este permisă circulația turiștilor străini. Traseele noastre nu ajung în aceste zone sau pe aceste drumuri și, în cazul în care doriți să facem extensii ale lor sau să facem itinerarii personalizate, ne rezervăm dreptul de a nu include aceste zone sau porțiuni.
 • Pe traseu cei din echipele noastre vorbesc limbile franceză, arabă și tamahaq. Ghizii locali sau reprezentanții comunităților din zonele străbătute de obicei vorbesc limbile arabă și tamahaq, însă în acest caz asigurăm noi traducerea în franceză. Pentru consultanță și sfaturi în alegerea unui tur, în funcție de disponibilitate vă putem ajuta cu un interlocutor vorbitor de limba română.
 • Traseele, în funcție de specific și varianta aleasă, includ porțiuni parcurse cu mașina pe șosele asfaltate, cu vehicule 4×4 prin deșert, pe jos sau cu cămila.
 • Acolo unde este necesar în funcție de itinerariu, serviciile noastre includ furnizarea de echipament de campare: corturi, saltele, pături, dar nu și a sacilor de dormit, care sunt elemente personale și trebuiesc aduse de turiști. Pentru tururile ce au loc în deșert recomandăm saci de dormit cu confortul la 0 grade C, iar pentru cele care ajung la altitudine (Tassili n’Ajjer cu precădere) recomandăm variantele de -5 grade C sau -10 grade C.
 • Pe toate traseele care ies de pe drumuri asfaltate echipa noastră este înzestrată cu un telefon prin satelit Thuraya. Acesta este folosit strict în cazul apariției unor probleme (medicale, meteorologice, tehnice) și nu pentru comunicare personală.
 • Itinerariile și derularea programelor rezervate cu noi pot suferi modificări atunci când situațiile din teren o impun: situații care țin de vreme, de schimbări ale reglementărilor autorităților locale sau centrale, de progresul din zilele anterioare (ex. condiția fizică a turiștilor), de diferite probleme care pot face deplasarea mai lentă decât de obicei. Dorința noastră este ca dumneavoastră să reveniți din Algeria cu o amintire și o impresie frumoase, să vă bucurați de locurile pe care le vedeți și oamenii pe care îi întâlniți, nu să bifăm etape fixe cu orice preț. Astfel, și dacă doriți să petreceți mai mult timp privind picturile rupestre dintr-un loc, și dacă doriți să vă odihniți mai mult după pauza de prânz sau dimpotrivă, doriți să ne deplasăm mai repede într-o anumită etapă, vă rugăm să ne spuneți și, în măsura în care putem face schimbări, le vom face. În deșert suntem obișnuiți să ne adaptăm situațiilor ivite și ne bucurăm dacă dumneavoastră vă bucurați de vacanța petrecută în compania noastră.
 • Pe traseele care includ înnoptare în deșert, nu putem pune la dispoziție apă pentru spălat dincolo de igiena feței și mâinilor, ci doar pentru băut (apă îmbuteliată, plată).
 • Atunci când traseul include cazare în oraș / în hotel, standardul oferit la Djanet sau In Salah este între 2 și 3* în echivalent (aproximativ) european. Noi alegem cele mai bune unități de cazare disponibile, însă nu sunt foarte multe variante disponibile, iar pe de altă parte aceasta este o zonă dificilă ca acces și aprovizionare cu materiale, ca lucru efectiv. Hotelurile cu care lucrăm dispun de camere cu baie proprie sau comună și pun la dispoziție micul dejun, unele și alte mese. La Djanet și In Salah există și o seamă de restaurante. Dacă aveți o solicitare specială legată de cazare, vă rugăm să ne transmiteți înainte de rezervare, pentru a vedea ce variante există efectiv și dacă acestea implică o diferență de preț.
 • În cazul în care aveți nevoie de anumite medicamente sau de alimente care nu se găsesc în Algeria, avem rugămintea de a le aproviziona dumneavoastră.
 • În cazul în care aveți un anumit regim sau o anumită dietă, vă rugăm să ne informați cu ocazia rezervării serviciilor. Nu avem nicio problemă să gătim preparate vegetariene, lacto vegetariene sau de altă natură, dar trebuie să știm acest lucru când facem aprovizionarea pentru întreg turul.
 • Pentru toate traseele recomandăm să aveți încălțări comode, cu o talpă cu aderență bună la pietre / stânci. Deșertul are fețe diferite, de la dunele de nisip și până la câmpurile de pietre vulcanice, grohotișuri sau pasaje stâncoase. În egală măsură, din bagajul dumneavoastră vă recomandăm să nu lipsească o jachetă de vânt și ploaie (plouă rar, dar posibilitatea aceasta există, iar vântul este o prezență cvasi zilnică), haine călduroase (noaptea este frig), o pălărie cu boruri largi sau un șeș (material textil lung cu care tuaregii își protejează capul de soare și vânt, pe care îl puteți achiziționa la Djanet sau In Salah), o cremă de soare, ochelari de soare, un rucsac de zi (diferit de cel cu bagajul dumneavoastră principal), eventual bețe de drumeție dacă doriți mai multă stabilitate, mai ales pe segmentele mai solicitante din Tassili n’Ajjer și Tassili n’Ahnet.
 • Perioada optimă de organizare a programelor noastre este din octombrie până în aprilie. Între lunile mai și septembrie noi putem să organizăm aceste programe, dar trebuie să luați în calcul că este foarte cald pe perioada diurnă (40-50 grade C).
 • Zborurile interne care vă permit să ajungeți la In Salah sau Djanet sunt cu Air Algérie sau Tassili Airlines, majoritatea cu prima, compania națională. Acestea nu sunt mereu zilnice, astfel că vă rugăm să verificați acest lucru înainte de rezervarea turului cu noi. Principalele aeroporturi din țară de unde aveți legături spre Djanet și In Salah sunt Alger, Oran și Constantine. În timp ce un transfer terestru între, de pildă, Alger și Djanet este posibil, țineți cont de faptul că sunt peste 2100 km. între cele două orașe, iar drumul durează cel puțin 3 zile de mers aproape continuu, doar cu înnoptări pe parcurs.
 • La părăsirea teritoriului algerian, nu este permisă scoaterea din țară a unor elemente care țin de patrimoniul național sau a banilor locali (dinari algerieni). Alcoolul este interzis în Algeria, chiar și cel adus pentru uz personal.
 • Dintre valutele străine, euro este varianta cea mai utilă în Algeria. Aceasta poate fi schimbată în dinari în câteva bănci locale sau birouri de schimb, dar acestea nu sunt foarte dese. Există o diferență între cursul oficial de schimb (foarte apropiat de sau identic cu cel folosit de băncile locale) și cel propus de diferite persoane pe stradă sau de unii comercianți; noi nu recomandăm însă această variantă. Majoritatea bancomatelor locale nu acceptă carduri străine, doar cele marcate Visa / Mastercard acceptă aceste carduri. Dintre cele două, Visa este varianta recomandată, fiind mai des acceptată de bancomate. Dacă aveți nevoie să folosiți un bancomat, vă recomandăm să o faceți la Alger (există un astfel de bancomat în incinta aeroportului, fiind marcat ‘Visa’, sunt altele în oraș). La Djanet este un astfel de bancomat în incinta aeroportului, dar dacă nu este funcțional, rămâneți fără alternative.
×

 

Bonsoir

Contactez notre guide touristique ci-dessus pour plus d'informations .

× How can I help you?